Inndannelse – En vei til økologisk visdom
Artikkelen utforsker begrepet inndannelse gjennom perspektivene til Arne Næss, Henry David Thoreau, Paul Lafargue og østlig filosofi. Den diskuterer hvordan et liv i nærhet til naturen, refleksjon og hvile kan fremme indre vekst og frigjøring fra samfunnets arbeids- og produktivitetskrav.
Fra Urplanten til Selvet - Naturens og Menneskets felles sykluser
Utforsk hvordan naturens rytmer kan speile vår egen indre utvikling og kan være en viktig støttespiller i egen utvikling. I denne artikkelen kombinerer vi Goethes filosofi om planter og Jungs individuasjonsteori for å forstå hvordan vi kan bruke årstidene som en psykologisk guide. Lær hvordan vi kan gjenopprette vår tilknytning til naturens sykluser.

Tarot - Oldtidens indre symboler og arketyper
Tarotkortene har i århundrer vært omgitt av mystikk, symbolikk og esoterisk visdom. For mange er de et verktøy for spådom, men for den chilenske filmskaperen, mystikeren og forfatteren Alejandro Jodorowsky, er Tarot noe langt mer. Han ser kortene som et speil for sjelen – en psykisk og spirituell reise som hjelper oss med å forstå oss selv på et dypere nivå.
Inspirert av Carl Jungs teorier om arketyper og det kollektive ubevisste, tolker Jodorowsky Tarot som en levende bok full av symboler som kan hjelpe oss å navigere gjennom livets utfordringer. Hvert kort representerer en arketypisk kraft, en del av den indre reisen mot selvforståelse og helhet.

Arketyper
Arketyper er universelle mønstre og symboler som ligger dypt forankret i det kollektive ubevisste, ifølge Carl Jung. De dukker opp i myter, drømmer og fortellinger på tvers av kulturer og historiske epoker. Arketyper som Helten, Skyggen, Den vise gamle og Den store mor gjenspeiler grunnleggende aspekter av menneskelig erfaring og påvirker hvordan vi forstår oss selv og verden. Ved å gjenkjenne disse mønstrene kan vi oppnå dypere innsikt i vår psykologiske utvikling og personlige reise.

Carl Gustav Jung sitt syn på depresjon: En vei til dypere selvforståelse
Depresjon rammer millioner av mennesker, men kan det også være et kall til dypere selvforståelse? Carl Gustav Jung mente at psykiske kriser kan være en vei til personlig vekst og helhet. Utforsk hvordan arketyper, skyggen og individuasjonsprosessen kan gi mening til depresjon – og hvordan du kan bruke denne innsikten til å forstå deg selv bedre

Å romme overveldende følelser og emosjoner
Hva skjer når følelsene våre blir for sterke til å uttrykke? I denne artikkelen ser vi på hvordan terapeuter kan hjelpe oss med å romme og bearbeide overveldende affekter, og hvordan symbolsk handling kan bidra til emosjonell transformasjon.

Naturens evne til å redusere stress - en ny vitenskap om skogens urgamle kraft
Føler du deg ofte stresset og utbrent? Hva om svaret på stresshåndtering finnes i naturen, rett foran deg? Forskning viser at både skogspromenader og innendørs planter kan ha en kraftig beroligende effekt på kroppen og sinnet. Les hvordan du kan redusere stress, senke kortisolnivåene og forbedre din mentale helse – bare ved å tilbringe tid i naturen eller omgi deg med grønne planter hjemme. Utforsk den nyeste vitenskapen om hvordan naturen virkelig kan være den beste medisinen!

Det bio-psyko-sosiale system - introduksjon
Denne artikkelserien utforsker hvordan faktorer som genetikk, stress, traumer og samfunnsforhold påvirker både fysisk og psykisk velvære. Med innsikt fra forskning og faglitteratur belyses sammenhengene mellom biologiske mekanismer, psykologiske erfaringer og sosiale strukturer – og hvordan de samlet bidrar til vår helse og livskvalitet.

Traumenes kommunikasjon - en sosial tilnærming
Relasjonene våre spiller en avgjørende rolle i hvordan vi håndterer utfordringer i livet. Familie, venner og kolleger kan både styrke og belaste oss, avhengig av dynamikken i forholdene. I denne artikkelen ser vi på hvordan våre sosiale nettverk påvirker vår mentale helse, og hvorfor det er viktig å sette grenser for å beskytte oss selv fra energityver. Å ta ansvar for våre egne behov er nøkkelen til å skape et balansert liv og samtidig ha en positiv innvirkning på de rundt oss.

Traumenes kommunikasjon - en biologisk tilnærming
artikkelen utforsker hvordan vedvarende stress påvirker kroppen på et biologisk nivå, og hvilke mekanismer som settes i gang når belastningen blir for stor. Gjennom en dypere forståelse av disse prosessene kan vi bedre beskytte oss mot de langsiktige konsekvensene og finne strategier for å gjenopprette balanse og velvære.

Traumenes kommunikasjon: En psykologisk tilnærming
Traumer er mer enn bare minner om smertefulle hendelser – de er ubehandlede opplevelser som setter spor i både kropp og sinn. Hvordan kan vi forstå og bearbeide disse sporene for å oppnå helbredelse? I denne artikkelen utforsker vi hvordan traumer manifesterer seg gjennom fysiske og psykiske symptomer, og hvordan kroppen fungerer som en budbringer, som gir oss beskjed om hva vi trenger å lære. Ved å bruke innsiktene fra ledende psykologer og teorier som Gabor Maté og Bessel van der Kolk, kan vi begynne å forstå hvordan traumer kan bearbeides på en helhetlig måte, og hvordan små hendelser kan ha store ringvirkninger.

Følelser vs. Emosjoner: Et viktig skille
Følelser og emosjoner – to ord vi ofte bruker om hverandre, men hva er egentlig forskjellen? I denne artikkelen utforsker vi det viktige skillet mellom de to, og hvorfor det er viktig å forstå hvordan de påvirker oss. Bli med på en liten reise for å lære mer om hvordan følelsene våre og de raske emosjonelle reaksjonene henger sammen.

Symbolikkens Rolle i Mening og Tilværelsen: En Teleologisk Tilnærming
I en verden der reklame, logoer og trafikkregler preger våre daglige møter med symboler, er det lett å glemme hva disse symbolene egentlig representerer. Hva hvis symbolene vi møter har en dypere kraft som kan hjelpe oss å finne mening og formål i en stadig mer overfladisk og fragmentert verden? Enten det er gjennom drømmer, kunst eller personlige erfaringer, kan de skjulte betydningene bak symbolene være nøkkelen til å forstå oss selv på et dypere nivå.

Mythos og Logos: Hjernens balansegang i en meningskrise
I en tid preget av meningskrise og fragmentering av virkeligheten, utforsker denne artikkelen hvordan de to perspektivene mythos og logos – de symbolske og rasjonelle tilnærmingene til virkeligheten – kan knyttes til venstre og høyre hjernehalvdel. Ved å dykke ned i mytologi, symbolikk og moderne vitenskap, undersøker artikkelen hvordan vi kan oppnå en mer helhetlig forståelse av verden ved å balansere intuisjon og analyse, kunst og vitenskap.

Kvinner er fra Venus, menn er fra Mars: på tide å besøke hverandres planeter
Hvorfor virker det noen ganger som om menn og kvinner kommer fra helt forskjellige planeter? Denne artikkelen utforsker de klassiske forskjellene mellom kjønnene – fra evolusjonen som formet våre roller som huleboere, til dagens moderne forhold. Menn er ofte målorienterte, mens kvinner er mer relasjonelt orienterte – noe som påvirker alt fra kommunikasjon til sex og kjærlighet. Med en god dose humor og innsikt fra psykologer og filosofer, ser vi på hvordan disse ulikhetene ikke bare skaper utfordringer, men også gjør forhold både spennende og komplementære.

Meningsmestring Oppstart
En nettside som kaller til et felleskap i mening og meningsløshet og alt der imellom.